Ik wil het graag hebben over een droge huid. Zelf heb ik daar al jaren last van. Ik heb veel (duurdere) middeltjes geprobeerd en goedkope alternatieven gevonden. Een paar alternatieven ga ik met je delen.

Als het gaat om de behandeling van een droge huid, zijn er een groot aantal verschillende beschikbare opties. Het vinden van de juiste behandeling voor jouw huidtype is extreem belangrijk. Zoals bij elk proces kan het vinden van de juiste oplossing enige tijd en geduld vergen, maar als je dat eenmaal hebt gevonden kan het helpen om de natuurlijke evenwicht van je huid te herstellen, waardoor je huid er stralender en jeugdiger uit zal zien.

Laten we een paar behandelingen bekijken die helpen tegen een irriterende, droge huid:

Avocado-puree

Pureer een halve avocado, meng het met een paar druppels vers limoensap en verspreid de pasta op je huid. Zorg ervoor dat je het grondig mengt en reinig je gezicht, voordat je de pasta aanbrengt. Laat het op je huid gedurende 15 a 20 minuten zitten, spoel het dan grondig af, met afwisselend warm en koud water.

Dit is een geweldige manier om vocht in te brengen en voor een gezonde glans.

Dit is een geweldige manier om vocht in te brengen en voor een gezonde glans.

Reinig met mineraalwater

Als je last hebt van een droge schilferige huid, vooral op je gezicht, overweeg dan om mineraalwater te gebruiken wanneer je reinigt. Kraanwater is vaak beladen met chemicaliën dat de natuurlijke oliën en voedingsstoffen van je huid geen goed doen. Mineraalwater voegt gezonde mineralen toe aan je huid en laat het zacht en gehydrateerd aanvoelen.

Pindakaas

Meng drie of vier eetlepels rauwe pinda’s, een beetje melk en een theelepel ruwe honing in een gladde pasta (Een keukenmachine werkt het beste). Breng de pasta aan op je gezicht en op elke andere plaats waar je huid droog is, en laat het volledig drogen. Was het vervolgens af met koud water. De natuurlijke oliën en antioxidanten in pinda’s zijn uitstekend voor het verhelpen van een droge huid.
* Waarschuwing – Gebruik deze remedie niet als je een pinda-allergie hebt *

Melkbad

Neem eens per maand een melkbad. Dit is een eeuwenoud middel tegen een droge huid. Een melkbad is zowel rustgevend als dat het verzachting voor de huid geeft. No worries, je hoeft niet in 20 liter melk te investeren om dit te doen. Met melkpoeder lukt het ook. Zoek online naar melkbaden en je zult ontelbare recepten vinden hoe je dat het beste kunt doen.

Vergeet je groenten en fruit niet

Zoals je misschien wel weet, is een van de beste manieren om een ​​lichte, zijdezachte huid te krijgen, meer verse groenten en fruit in je dagelijkse voeding op te nemen. Groenten en fruit zijn goed voor je huid, omdat ze rijk zijn aan vitamine A en vitamine B. Beide vitamines zijn vooral nuttig om je huid jong, gezond en gehydrateerd aan te laten aanvoelen.

Je kunt gerust met een aantal van deze middelen experimenteren of zoek online naar andere oplossingen. Wees niet bang om verschillende middelen te combineren, je krijgt er alleen maar een betere huid van.

Heb jij nog goede en goedkope manieren om een droge huid te verhelpen? Scrol naar beneden en Deel het met ons!

error: Kopiëren is niet eerlijk !!
0
jouw winkelwagen is nog leeg