Veel vrouwen hebben ongewenst gezichtshaar en willen dit laten verwijderen. Het kan te wijten zijn aan de genen, leeftijd, medicatie of  natuurlijk om cosmetische redenen. Vrouwen ervaren groei van ongewenst gezichtshaar voornamelijk in bepaalde periodes van hun leven, zoals de puberteit, zwangerschap en menopauze. Hoe dan ook, er is een groot aantal vrouwen die een veilige, langdurige en effectieve manier zoeken om gezichtshaar te verwijderen. Hier een aantal opties:

Scheren

Een manier om gezichtshaar te verwijderen is door te scheren. Hoewel men zegt dat het scheren van haren ervoor zorgt dat het haar dikker en sneller groeit, is dit niet bewezen. Maar veel vrouwen vinden scheren een te mannelijke manier om gezichtshaar te verwijderen. Bovendien lost dit jouw gezichtshaar “probleem” slechts tijdelijk op. Je kan er wel een hoop huidirritatie voor terug krijgen.

Epileren

Een van de meest voorkomende manieren om gezichtshaar te verwijderen (voor vrouwen) is door te epileren. Velen zijn hier al bekend mee, doordat het al algemeen geaccepteerd is dat vrouwen hun wenkbrauwen epileren. Als we een dikke haar op onze lip of kin zien, is de drempel laag om het eruit te trekken.

Epileren zorgt ervoor dat het haar langer wegblijft dan met scheren, maar het is nog steeds niet de permanente oplossing waar wij vrouwen naar op zoek zijn. Harsen lijkt enigszins op epileren, maar het kan pijnlijker zijn en het kan de gevoelige huid eerder irriteren. Hetzelfde geldt voor crèmes die haar verwijderen…. En dan heb ik nog niet eens over de nare geur van de crèmes. Er is een huidcrème genaamd Vaniqa die de haargroei in het gezicht vermindert, of eigenlijk vertraagt, maar het is ook slechts tijdelijk oplossing en het is niet makkelijk verkrijgbaar.

Elektrolyse

Als je op zoek bent naar een methode om gezichtshaar permanent te verwijderen, probeer dan elektrolyse. Elektrolyse is het proces waarbij gezichtshaar wordt verwijderd met behulp van elektrische stromen. Een opgeleide professional, moet deze procedure uitvoeren. Ze neemt een metalen naald en steekt deze in een individueel haarzakje. De elektrische stroom wordt dan geleverd aan het zakje en vernietigt deze. Elk haarzakje moet afzonderlijk worden behandeld. Het ongemak bij deze behandeling varieert van klant tot klant. Sommigen melden een lichte prik en anderen hebben een pijnlijker gevoel ervaren. Zoals met veel medische procedures is er kans op littekens. Onmiddellijk nadat een haarzakje is behandeld, kan er een korte rode laesie zijn, dit is net als bij een insectenbeet voor een korte tijd. Het is helaas wel een langdurig proces. Elektrolyse verwijdert het haar permanent, maar het uiteindelijke resultaat is niet onmiddellijk te zien. Het is mogelijk dat je meerdere elektrolysebehandelingen moet ondergaan, voordat het haar volledig weg blijft. Dit komt doordat haarcellen groeien in cycli, en elektrolyse werkt alleen als het haar in de groeifase zit.

Laserbehandeling

Een andere vorm van permanente verwijdering van gezichtshaar is laserbehandeling. Dit is een relatief nieuwe technologie, die sinds het midden van de jaren negentig commercieel wordt aangeboden. Net als bij elektrolyse zullen meerdere behandelingen nodig zijn, voordat het haar permanent weg blijft. Het laserlicht voelt voor de meeste patiënten als een speldenprik. Helaas werkt de laserbehandeling niet op blond, rood of wit haar. Ook voor mensen met een donkere huid wordt laser niet aangeraden. De laser richt zich op de melanine in je huid, hierdoor kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Als je besluit elektrolyse of een laserbehandeling te doen, is het verstandig om altijd eerst met je arts praten over eventuele reeds bestaande aandoeningen die misschien in de weg kunnen staan.

Mijn mening is dat geen vrouw zich hoeft te schamen voor het feit dat zij voor ongewenst gezichtshaar wordt behandeld. Doe gewoon wat onderzoek op het internet om de beste en juiste behandeling te vinden.

Heb jij ook “last” van gezichtsbeharing? En zo ja, omarm je deze of heb je misschien een andere manier om hier vanaf te komen? Deel het hieronder 🙂

error: Kopiëren is niet eerlijk !!
0
jouw winkelwagen is nog leeg