We hebben allemaal hoogte- en dieptepunten. Zo is het leven nou eenmaal. Soms is een dieptepunt nodig om aan onszelf te werken, het is dan tijd voor zelfverbetering. Je voelt je misschien afgewezen, down, verdrietig en misschien zelfs een beetje depressief. Maar onthoud dit – als het even tegen zit, probeer de positieve dingen in  het leven te blijven zien. Raak niet verstrikt in negativiteit. Je kunt deze moeilijke periodes zien als tijd om iets te leren. Een tegenslag is nog geen reden om te stoppen met ‘leven’.

Het is onvermijdelijk. Je gaat in je leven een hoop hoofdpijn en problemen tegenkomen. Maar ook deze zullen voorbij gaan. Je zou een paar dingen kunnen doen om er ongedeerd uit te komen. Misschien ga je zelfs op dit moment door zo’n periode, maar het zal niet voor altijd zijn, ook dit gaat voorbij. Dingen veranderen en worden beter, blijf dat tegen jezelf zeggen. Er komt een dag dat je terug kijkt en begrijpt welke les je moest leren.

Over een paar jaar is het niets dan een herinnering. Dan maakt het opeens niets meer uit. Misschien kijk je terug en moet je er zelfs even om lachen of ben je ongelooflijk dankbaar dat het gebeurd is, omdat de uitkomst goed was en dat je er sterker van bent geworden. Maakt niet uit wat het probleem is, hou in gedachte dat dit ‘groot’ probleem uiteindelijk maar een klein percentage van je leven zal zijn. Dus, in plaats van jezelf te laten afglijden in het duister, denk aan wat je kunt doen om gefocused te blijven. En wat kun je doen om er sterker uit te komen. Het leven heeft genoeg mooie momenten en soms pijn, maar het is juist die pijn dat je sterker zal maken.

Er zullen genoeg mensen zijn die je zullen teleurstellen. Ook leer je in moeilijke tijden je echte vrienden kennen. Wat je vooral moet onthouden, is dat negativiteit van anderen niet jouw probleem is. Want wat je echt niet nodig hebt zijn mensen die je rotter laten voelen dan je je al voelde.  Je hebt vrienden nodig die het beste uit je naar boven halen, die je opbeuren, zelfs wanneer je het gevoel hebt dat je wereld in elkaar stort.

Het leven zit vol hoogte- en dieptepunten. Het een kan niet zonder de ander. Jouw wereld blijft voortdurend veranderen. Wat mij altijd helpt, is te onthouden:

Easy won’t make you think and easy won’t make you learn.

Wat helpt jou als het even tegenzit?

error: Kopiëren is niet eerlijk !!
0
jouw winkelwagen is nog leeg