Als je huid gevoelig is voor acne, dan weet je al hoe uitdagend het kan zijn om de juiste producten te vinden en juist advies te krijgen. Het vinden van goede huidverzorgingsproducten tegen acne is uitdagend, maar niet onmogelijk.

Een van de meest voorkomende en misschien wel het slechtste advies dat we krijgen is om ons gezicht regelmatig te wassen. Nu is het natuurlijk belangrijk om je huid schoon te houden, maar als je je huid te vaak wast kun je het erger maken.

Agressieve reinigingsmiddelen, heet water, ruwe krassende handdoeken en washandjes zorgen allemaal ervoor dat je huid geïnfecteerd en ruw blijft. Dat is niet wat je wilt.

Wat je wel zou moeten willen is het terugbrengen van het aantal keer dat je je gezicht wast, naar tweemaal daags. 1x ‘s ochtends en 1x ‘s avonds.

Gebruik een milde, niet schurende zeep, gebruik je vingers en geen washandjes om het reinigingsmiddel aan te brengen. Wrijf het voorzichtig in met je vingers terwijl je een cirkelvormige beweging maakt. Spoel je huid af met warm (zeker NIET heet) water en gebruik een handdoek om je huid droog te maken. Let op! Wrijf niet met de handdoek maar dep je gezicht droog.

Wanneer je een droge huid hebt, gebruik je een moisturizer nadat je je gezicht hebt gewassen. Als je geen droge huid hebt kun je deze stap overslaan.

Iets om ook te onthouden is dat een goede huidverzorging begint aan de binnenkant van je lichaam. Het is noodzakelijk om je lichaam goed te laten werken door het de voeding te geven die het nodig heeft.

Op de 1e plaats staat hydratatie. Houd je lichaam en huid gehydrateerd door voldoende water te drinken.

Je hoort het overal, maar veel mensen hydrateren zichzelf toch niet goed genoeg. Je hebt 8 a 10 glazen water per dag nodig. Dit staat gelijk aan 2 liter. Het water moet de hele dag door gedronken worden, dus niet bijvoorbeeld aan het einde van de dag 2 liter achterover slaan. En met water, bedoel ik water. Daar vallen frisdranken, koffie, thee en sappen niet onder 😉

Een van de eerste plekken waar uitdroging te zien is is op je huid.

Beweging is nog een fantastische manier om voor je huid te zorgen. Dit klinkt misschien gek, maar wanneer je beweegt verhoog je de bloedsomloop door je lichaam. Deze verhoogde bloedsomloop zorgt voor een mooie stralende look.

Met regelmatig bewegen,raak je je afvalstoffen ook kwijt. Door te zweten filter je afvalstoffen uit je lichaam, zie het als de spoelfunctie op je vaatwasser.

Het is cliché, maar echt nodig: je huid beschermen tegen teveel zon. Draag een leuke hoed en gebruik zonnebrand met een hoge zonnebeschermingsfactor.

Veel mensen denken dat de zon goed is voor acne omdat het de huid uitdroogt. Eigenlijk is dat uitdrogen nou net het probleem. Wanneer je huid te droog wordt, produceren je talgklieren meer olie. Dat is hun functie, om je huid gehydrateerd te houden. Maar teveel olie is wat een ongezonde huid kan veroorzaken.

Het hebben van huidproblemen is niet leuk, maar deze simpele maar effectieve huidverzorgingstips kunnen je helpen om te gaan met je gevoelige huid.

Wat doe jij tegen acne? Ik ben heel benieuwd. Zou je het hieronder met ons willen delen?

error: Kopiëren is niet eerlijk !!
0
jouw winkelwagen is nog leeg