We gaan allemaal over het algemeen ‘s avonds naar bed en worden dan ‘ s ochtends weer wakker. Elke dag kun je het meeste uit jezelf halen en jouw leven vorm geven, een soort van ‘nieuwe ronde’ beginnen. Elke ochtend heb je de kans om vroeg en opgetogen op te staan ​​en aan je dag te beginnen. Maar dat geldt lang niet voor iedereen.

Velen van ons gaan te laat naar bed en hebben vervoglens de hele dag het gevoel alsof we achter de feiten aan lopen. Het komt te vaak (in ieder geval bij mij) voor dat mensen de snooze-knop vaker dan één keer gebruiken….een stuk 5 keer bijvoorbeeld.  Maar toch, zijn er genoeg succesvolle mensen die heel bewust lekker vroeg beginnen, omdat ze weten dat ze daarmee een voordeel hebben. Dus terwijl jij in bed geniet van die laatste minuutjes in dromenland, is er iemand anders die al aan het lezen, werken, sporten of bijvoorbeeld mediteren is. Het schijnt dat Tim Cook, CEO van Apple al om 04.30 uur wakker is. (!)

Laten we eens kijken waarom het vroeg wakker worden meer kansen geeft op succes in jouw dagelijks leven:

  1. In de ochtend heb je een sterkere wilskracht. Je wilskracht is een beperkte hulpbron en aan het einde van de dag is deze bijna op. Dat betekent dat je eerder op de dag beter met uitdagingen om kan gaan, omdat je meer wilskracht hebt.
  2. Jouw ochtendrituelen bepalen de toon van de dag. Wanneer je vroeg opstaat, heb je tijd om te lezen, te oefenen, uitgebreid in bad te gaan voordat de kinderen wakker worden enz. Die activiteiten bepalen hoe je je de rest van de dag zult voelen. Creëer positieve energie in de ochtend en verander daarmee de manier waarop je handelt en reageert gedurende de dag.
  3. ‘s Morgens ben je meer gefocust en minder snel afgeleid. De stille uren in de ochtend zorgen ervoor dat je je kunt bezighouden met jouw eigen prioriteiten, voordat de prioriteiten van anderen de weg naar jouw dag vinden. Je kunt de vroege uurtjes gebruiken om je doelen te stellen, te plannen hoe je dag er uit gaat zien en zelfs problemen op te lossen. De kans is veel groter dat je productiever bent.

Laten we maar hopen dat de gezegde: “Vogeltjes die zo vroeg zingen zijn voor de poes” niet op waarheid berust. 😀

Snap je waarom vroege vogels misschien wel meer succes kunnen hebben? Dus waar kies jij voor? Langere (schoonheids)slaapjes en minder tijd voor jezelf of meer tijd om je doelen te halen en minder slaap?

error: Kopiëren is niet eerlijk !!
0
jouw winkelwagen is nog leeg